Verwachtingen zomerseizoen Ford Assistance

20/06/2022

Het langverwachte vakantieseizoen staat voor de deur en de Vakantiebarometer van Ford Assistance voorspelt een grote toeloop op de wegen. Frankrijk, Italië en Spanje zijn de trendy bestemmingen voor deze zomer. De Belg heeft besloten op vakantie te gaan en zal dat hoofdzakelijk met de auto doen.

Maar we dienen onze klanten ook te waarschuwen. Het zal druk zijn op de wegen en de daaruit voortvloeiende vraag naar bijstand zal groot zijn.

Onze 2 belangrijkste boodschappen naar u toe zijn:

1)Zorg ervoor dat uw wagen in orde is om problemen op de weg te voorkomen. Laat uw voertuig dus tijdig onderhouden.
2)Een tekort aan vervangwagens zal zeker voor buitenlandse interventies om alternatieve oplossingen vragen.

Er wordt immers verwacht dat er een groot tekort aan huurauto’s zal zijn. Twee jaar van reisbeperkingen lieten diepe sporen na in de toeristische sector. Huurwagens stonden plots ongebruikt stil en veel verhuurbedrijven hebben daarom hun vloot drastisch afgebouwd. Maar nu de roep naar vrijheid en naar reizen luider is dan ooit, raakt de vloot van huurwagens niet tijdig aangevuld. Er zijn vandaag gewoonweg niet voldoende nieuwe auto’s voorhanden.

Ford Assistance heeft daarom voorzorgen genomen. Indien er geen vervangwagen beschikbaar zou zijn, zullen andere vervoermogelijkheden gezocht worden. Afhankelijk van de behoeften van elke klant zal een aangepaste oplossing worden voorgesteld, zoals taxi (ook via Uber op plaatsen waar dit systeem vaak wordt gebruikt), trein, of zelfs een combinatie van de verschillende vervoermiddelen die nodig zijn om u zo goed mogelijk te bedienen.

Ten slotte willen we nog wijzen op 2 specifieke situaties die buiten de controle vallen van de bijstandsorganisaties:

1)Klanten die naar Turkije reizen, dienen rekening te houden met een lange repatriering ingeval zij ter plaatse in panne zouden vallen. De administratie hierrond kan tot meerdere weken aanslepen.
2)Klanten die op vakantie gaan naar het Verenigd Koninkrijk kunnen ingeval van panne ter plaatse het best hun wagen laten herstellen in de UK en zelf met de wagen terugkomen. Een repatriering uit de UK zal omwille van administratieve dedouanering van de wagen minstens een maand in beslag nemen.

Uiteraard wensen we al onze klanten een prettige en probleemloze vakantie toe. Maar indien nodig, staat het team van Ford Assistance paraat om u zo goed en zo snel mogelijk weer op weg te helpen.




Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws